Serwer pod bloga?
Jak dbać o marketing firmy? Jak wypromować markę w mediach społecznościowych? Jak zbudować dobrą stronę internetową? Czy warto pisać bloga?
Serwer pod bloga?
Post autor: mamuśka17 »
Od jakiegoś czasu prowadzę bloga. Jednak zaczyna on być coraz bardziej popularny. I coraz więcej osób go odwiedza. Pojawiają się też propozycje płatnej współpracy. Dlatego zależy mi na jego rozwoju. Pierwsze to przeniesienie go z bezpłatnego serwera na własny. Na https://www.host1.eu/ jest dostępna oferta gdzie płaci się niecałe 35 zł dla witryny WordPress a na niej blog ma być postawiony. Czy ktoś z Was może z takiego rozwiązania korzysta i może podzielić się opinią?
Re: Serwer pod bloga?
Post autor: Matełusz »
A to ma jakieś znaczenie? Znaczy to musi być specjalny hosting dla bloga? Czy taki sam jak dla strony internetowej i sklepu? Czy może sklep internetowy potrzebuje lepszego bo to jednak sklep internetowy jest chyba większy niż inne strony? Więc serwer bardzie zależy od zawartości strony czy może od ilości osób które ja odwiedzają? Czy na przykład jak by było bardzo dużo osób to mogło by się stać coś złego?
Post autor: Muńiek »
Jeśli będziesz szukać serwera vps, to polecam trochę na ten temat poczytać. Z najważniejszych rzeczy, na które powinnaś zwrócić uwagę przy wyborze takiego serwera, to: lokalizacja, czy firma hostingowa oferuje kopie zapasowe, łącza i limitów transferu oraz rodzaj używanych dysków. Moim zdaniem najmniej ważnym parametrem jest cena, ponieważ często pod promocją na serwer kryją się haczyki.
- andago
Serwer to jedno, stworzenie bloga to drugie, ale mnie interesuje kwestia bezpieczeństwa takich stron internetowych - jak się zabezpieczacie? Ja od niedawna prowadzę stronę firmową i znalazłem coś takiego jak https://bezpiecznywordpress.pl/ i zacząlem się zastanawiać nad ochroną przed wirusami. Myślicie, że warto korzystać z usług firm takich, jak ta?
Wróć do „Jak reklamować firmę”
Przejdź do