Materiały reklamowe w salonie paznokci
Jak dbać o marketing firmy? Jak wypromować markę w mediach społecznościowych? Jak zbudować dobrą stronę internetową? Czy warto pisać bloga?
Materiały reklamowe w salonie paznokci
Post autor: Reneę »
Ktoś z Was w ostatnim (fakt, naprawdę trudnym dla naszej branży okresie) otwierał salon stylizacji paznokci? Ja dopiero planuję i dlatego przychodzę z pytaniem. Powiedzcie, na jakie materiały marketingowe warto postawić w pierwszej kolejności?
- HAru
Re: Materiały reklamowe w salonie paznokci
Poczytaj sobie w pierwszej kolejności zależność wyboru metody reklamowej i celu jaki pragniemy osiągnąć - http://adrenalinemd.pl/ . Jest to rzecz decydująca i dopiero na podstawie analiz (budżetu, rynku itd.) można zdecydować się na dane działania. Osobiście polecam współpracę ze specjalistami od marketingu, gdyż na własną rękę jest to naprawdę trudna rzecz
Post autor: Jędrusia »
Ja będę otwierać salon fryzjerski i chcę aby z pomocą w wystroju i aranżacji przyszła mi firma Exposite Polska. Oni naprawdę znają się na rzeczy, bo widziałam jak urządzili salon mojej koleżanki. Prezentuje się obłędnie z ta nowoczesna zabudowa i jest tak elegancki, że aż się chce z ciekawości zajrzeć do środka 

- lucjana
Ludzie teraz zmienili oczekiwania i salon fryzjerski czy paznokci ma dawać poczucie profesjonalizmu. Ma być minimalistycznie ale bardzo elegancko lub nowocześnie, by każdy poczuł się tam wyjątkowo. A wszelkiej maści cenniki czy ulotki to relikty przeszłości. Klient i tak salon znajdzie w internecie i tam powinny być wszelkie informacje. To również miejsce na reklamowanie się poprzez marketing internetowy. Tak agencja http://reklamarestauracji.com.pl/ działa dla mojego małego baru, gdzie wnętrze jest eleganckie bez zbędnych elementów, a cały marketing przeniesiony jest do sieci, gdzie pomysłowo budują świadomość mojego istnienia.
Post autor: Łucja »
A może filmy reklamowe? Nic tak dobrze nie pokaże tego, jak pracujecie i jakie miniaturowe dzieła sztuki możecie tworzyć na paznokciach. W internecie jest pełno tego typu materiałów, ale generalnie zagranicznych - może warto wyróżnić się przez filmy reklamowe na lokalnym gruncie?
- kranka
A ja do tematu podeszłam zupełnie inaczej stawiając na reklamę internetową. Polecono mi w tym zakresie agencję http://capability.pl/ która specjalizuje się w marketingu internetowym. Odpowiednimi technikami budowali świadomość istnienia mojej działalności, co wpływa na ilość odwiedzin mojej strony.
Post autor: myway »
Wbrew pozorom to nie tylko my sami jesteśmy reklamą takiego salonu, czy ulotki, ale nawet i filmy reklamowe mogą się sprawdzić. Moim zdaniem to zdecydowanie najważniejsza kwestia, a skoro już o tym mowa. Pamiętajcie, że odpowiednio zaprezentowane piękne wykonania, czy to zabiegów na paznokciach, czy samych hybryd, to jest dopiero coś. Wiem o czym mówię ,sprawdzone.
Post autor: stopiedznieso »
Reklama jest ważna, ale pamiętajmy, że problemy mogą nam ogólnie pomóc w kwestiach zdrowia i jak coś, to po prostu najważniejsze są po prostu bestsellery reklamowe , bo to dla mnie ważne, by działać z tym, co ma ogólnie sens. I jak dla mnie, to będzie ważne, mam nadzieję, że macie podobne podejście?
Wróć do „Jak reklamować firmę”
Przejdź do