Kto robi tanio panele słoneczne?

Firmy, z których usług warto skorzystać. Rzetelni specjaliści, profesjonalni fachowcy.
Awatar użytkownika
Tubylec

Kto robi tanio panele słoneczne?

Post autor: Tubylec »

U mnie w okolicy Szczecina jest jedna duża firma robiąca instalacje fotowoltaiczne, nazywa się Hymon i z tego co przeglądam na ich stronie warunki dają całkiem w porządku. Szczególnie podoba mi się aż 15-letnia gwarancja dla klientów indywidualnych, wcześniejsza konsultacja z projektantem wraz z wyceną całej inwestycji.

Wszystko mają przejrzyście opisane na stronie https://hymon.pl/ ale zanim się skontaktuję z nimi chciałabym jeszcze dowiedzieć się o kilku innych podobnych firmach z zachodniopomorskiego żeby chociażby porównać ceny.
Znacie jeszcze jakiś innych specjalistów w tej dziedzinie?
olszówka

Re: Kto robi tanio panele słoneczne?

Post autor: olszówka »

Mnie zainteresowała oferta firmy El-Sun, która w branży działa już wiele lat, podejmując się nawet takich inwestycji jak farmy fotowoltaiczne. Przedsiębiorstwo to proponuje wysokiej jakości systemy fotowoltaiczne dla biznesu i osób prywatnych. Mnie ciekawi zwłaszcza druga opcja, gdyż pozwala sporo zaoszczędzić na rachunkach za prąd, które bywają gigantyczne a w dalszej perspektywie da się też energię słoneczną sprzedawać. Nie wiem jednak czy ja mogłabym na tym faktycznie zarabiać, podobno to w dużej mierze kwestia techniczna jako, że farma fotowoltaiczna odległość od zabudowań powinna mieć odpowiednią aby móc je zasilać, tymczasem w sąsiedztwie mojej nieruchomości nie ma jak na razie żadnych hoteli, fabryk czy magazynów.
ODPOWIEDZ